Beginnen met duurlopen

start

Mijn advies voor beginners die nog nooit hebben gelopen is: schrijf je in voor een evenement. Geen betere stok achter de deur dan het besef dat je over een maand of drie fit genoeg moet zijn om aan dat evenement mee te kunnen doen. Als je nog nooit hebt hardgelopen, of al een groot aantal jaren niet hebt hardgelopen, schrijf je dan in voor een loop van 5km bij je in de buurt. Het zoeken van zo’n loop kan op de site https://hardloopkalender.nl/.

Natuurlijk is alleen inschrijven niet genoeg. Er zijn nog een aantal zaken die je moet regelen voor je kunt beginnen:

De komende weken zal ik over deze onderwerpen schrijven. Ren dus niet meteen naar de winkel om alles aan te schaffen; misschien wordt er nog wat zinnigs gezegd over die onderwerpen, waar je rekening mee kan houden. Het trainingsschema duurt zes weken, dus je hebt nog even de tijd als je inschrijft voor een evenement dat over drie maanden plaatsvindt.

Stap voor stap kom je het verst. Dat geldt straks evengoed voor jou als ervaren duurloper, als nu als beginner. Maar schrijf je dus wel vast in voor een loop!

Eén gedachte over “Beginnen met duurlopen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.