GPS-sporthorloge

Natuurlijk kun je duurlopen zonder horloge. Het is alleen veel minder leuk. Ik gebruik een Garmin 310XT met een hartslagband. Dit horloge kan ik iedereen adviseren, vanwege zijn eenvoud en het feit dat je in één oogopslag alle informatie tot je kan nemen. Het schermpje is te splitsen naar 2, 3 of 4 informatieblokjes (velden) waar je gegevens kwijt kan. Voor het hardlopen heb ik vier schermpjes tot mijn beschikking. De indeling is als volgt:

SchermAantal veldenIndelingAfbeelding
131. Tempo laatste ronde
2. Hartslag
3. Gemiddeld tempo hele afstand
221. Afgelegde afstand
2. tijdsduur
331. Tijd (klok)
2. Aantal verbrande calorieën
3. Gemiddelde hartslag
41Hartslag

Jammer genoeg heeft Garmin dit prachtige horloge niet meer in het assortiment. Ik denk dat de Garmin Forerunner 35 een redelijke vervanger is voor een redelijke prijs. Voor dat horloge is geen hartslagband nodig, omdat de hartslag op de pols gemeten wordt.

Garmin biedt de mogelijkheid om alle informatie die met het lopen worden verzameld te uploaden naar garmin connect. (https://connect.garmin.com).

Het nut van een GPS-sporthorloge is dus tweeërlei: het biedt inzicht tijdens het de duurloop waar je mee bezig bent en het biedt inzicht in de progressie (of degressie) van al jouw duurlopen bij elkaar. Vanaf januari 2007 heb ik de beschikking over de informatie van alle trainingen, duurlopen en wedstrijden die ik heb gelopen.

Tegenwoordig kun je alle functies van een GPS-horloge ook op je telefoon krijgen. In combinatie met een smart-watch zou je misschien hetzelfde kunnen bereiken als met een GPS-horloge. Maar dit betekent dat je weer op alle loopjes, ook de korte, je telefoon moet meenemen.

Neen, dan liever dat GPS-horloge. Om de 500 meter geeft het ding een piepje en een trilling. Met een snelle blik op mijn pols weet ik meteen of alles nog goed gaat. Door naar de volgende 500 meter!

Eén gedachte over “GPS-sporthorloge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.