Bidon en bidonhouder

Duurlopen kan een goedkope sport zijn, of een wat duurdere. Dat ligt aan je zelf. Er zijn tegenwoordig fantastische bidonhouders en rugzakken met waterzak te koop voor fantastische prijzen. Niets op tegen, maar mijn bidonhouder kostte 10 euro (bij de Action) en de bidon niets. Ik kan een halve liter water (met siroop) meenemen. Daar heb ik bijna altijd genoeg aan. Alleen bij extreme hitte neem ik nog een extra flesje water in de hand mee.

Eerlijk is eerlijk, de kwaliteit van de bidonhouder is niet zo bijzonder. Ik heb al meegemaakt dat de gordel van de bidonhouder losscheurde van het ruggedeelte. Niet getreurd; voor een luttele 2,50 zorgde de plaatselijke kleermaker er voor dat de gordel weer als een huis vast kwam te zitten. Tegelijkertijd verstevigde hij de andere kant.

Ook bleek het plastic van de kliksluiting niet zo sterk als zou moeten. Die begaf het dan ook binnen een jaar. Ook daarvoor was er een oplossing. Op het internet, of in een hobbyzaak zijn voor een euro of zo hele goede kliksluitingen te koop.

Met deze ingrepen loop ik inmiddels alweer twee jaar probleemloos met deze bidonhouder. Wel heb ik er voor een paar euro op de markt een tasje bijgekocht, zodat ik op de lange afstanden mijn telefoon en een OV-chipkaart kan meenemen.

Als je eenmaal aan grote evenementen meedoet, dan is het niet zo moeilijk om aan bidons te komen. Die worden daar bij wijze van reclame met opdruk uitgedeeld. Zo heb ik inmiddels een stuk of vijf bidons verzameld.

Ook hier blijkt weer dat eenvoud het kenmerk is van het ware. Als je er van uit gaat dat goed goed genoeg is, dan houd je de sport betaalbaar, ook al zie je er misschien niet zo flitsend uit.

Eén gedachte over “Bidon en bidonhouder”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.