Almere Meets Medoc

Virtuele marathon als sponsorloop voor Roparun

Op 12 september 2020 zou de Marathon des Chateaux du Medoc plaatsvinden. Dit is een marathon met start en finish in Pauillac, de hoofdstad van de Medoc. De route van de marathon loopt over alle wijn chateaux van de Medoc. Bij elk chateau heb je de gelegenheid om de wijn te proeven. Vandaar dat de bijnaam van deze (ultragezellige) marathon luidt: Le plus longue maraton du monde. Vanwege de Coronacrisis gaat deze happening in de vorm van een marathon niet door. Om de pijn te verzachten stelt de organisatie de deelnemers in de gelegenheid om de marathon virtueel te lopen. Dit houdt in dat je 42.195 km aflegt en als bewijs hiervan een gpx bestand upload. De organisatie vraagt ook om foto’s te uploaden; het liefst foto’s die de sfeer van de Medoc-marathon zoveel mogelijk benadert.

Ik heb mezelf ingeschreven voor de virtuele marathon en ik ga deze op zondag 6 september lopen in Pampushout in Almere. Ik heb hiervoor een parcours uitgezet van 4 rondes van 9 km en een ronde van 6 km. De rondes van 9 km zijn in de vorm van een 8 zodat iedere ronde twee keer hetzelfde punt (kruising botterweg/van Wagtendonkpad wordt gepasseerd.

Zoals velen misschien weten, zou ik dit jaar voor de derde keer de Roparun lopen. Ook dat ging de mist in door de Coronacrisis. Deze sponsorloop van Parijs naar Rotterdam zou ik lopen voor dit waanzinnig goede doel.

Het lijkt mij daarom een goed idee, om van mijn virtuele marathon du Medoc ook een sponsorloop te maken. Ik vraag aan al mijn connecties mij te sponsoren voor een klein paar euro. Door dit met een email mee te delen aan roparun@xloof.nl, kan ik de stand bijhouden. Betaling vindt plaats na de loop.

Het doel is om 1000 euro op te halen voor de Roparun.

Verder wil ik lopers en fietsers oproepen om op 6 september vanaf 11:00 tot ongeveer 15:00 een stukje met mij mee te lopen of te fietsen, zodat ik de 42,2 km niet alleen hoef af te leggen. Na 4,5 km ben je weer op de kruising van de 8 vormige ronde.

Ik ga ook proberen een kaas- en wijnhandel zo ver te krijgen om een standje met medoc wijn en franse kaas in te richten bij de kruising Botterweg/van Wagtendonkpad, tezamen met een stand van een Almeers bierbrouwer en een Almeerse slager en bakker. Zo wordt het dus daadwerkelijk Medoc meets Almere.

In de komende blogs zal ik het idee verder uitwerken. Ook komen er berichten op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Blijf het volgen. Binnenkort komt er meer informatie. Op deze site, maar ook op de Social Media.

Oh ja, hier nog even de links naar de sites van de Maraton des Chateaux du Medoc, de site van de Roparun en de site van mijn Roparun team. Die zullen nog duidelijker maken wat ik graag wil:
https://www.marathondumedoc.com/
https://roparun.nl/
https://www.team170.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.