Gelletjes en milieuvervuiling!

Hardloopafval

Zoals ik in mijn vorig blogbericht beschreef, doe ik wel eens fartlek door vuilnis uit de berm op te ruimen. Ik ben zo juist terug van zo’n training en nu moet mij toch iets van ‘t hart!

Op de foto zien jullie de oogst van gelletjes verpakkingen na een luttele 6 km opruimwerkzaamheden. Dit is toch niet voorstelbaar? Wij duur- en hardlopers, die zo afhankelijk zijn van de natuur om te kunnen genieten van onze hobby, gaan toch geen bende maken van onze hardlooproutes?

Los van het nut van het gebruik van gelletjes (ik gebruik ze niet), laten wij in ieder geval eerbied hebben voor de omgeving waarin wij lopen en ons onverteerbare afval niet plompverloren in de natuur gooien!

Stop je lege gelverpakking in je bidonhouder of zo iets en gooi het weg waar het hoort. In een afvalbak, die je onderweg misschien tegenkomt, of thuis in de vuilcontainer.

Met duur- of hardlopen toon je respect voor je eigen lichaam; toon dat respect ook aan de omgeving waarin jij, en met jou vele anderen, mag genieten van jouw sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.