LibreOffice Calc cursor verplaatsing

Als je in het spreadsheet op Enter drukt, verplaatst de cursor zich naar beneden. Dit kan leiden tot een heleboel vervelende muisklikken of toetsaanslagen als je een tabel horizontaal wilt invullen. Gelukkig biedt LibreOffice Calc hiervoor een oplossing.

Je kunt in het menu Extra|Opties onder het kopje LibreOffice Calc|Algemeen niet alleen aangeven dat de cursor zich bij Enter moet verplaatsen, maar ook in welke richting dat gebeurt. Kies rechts en het invullen van een horizontale tabel gaat ineens een stuk sneller!

 

One Response to “LibreOffice Calc cursor verplaatsing”

 1. Elisabeth van der Moer schreef:

  Geachte heer/mevrouw,

  Helaas heb ik sinds kort een probleem met de cursor, alleen als ik op LibreOffice werk. Ik weet er geen oplossing voor. Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen, want zo kan ik niet verder met het corrigeren van een tekst. Wellicht heb ik per ongeluk op een toets gedrukt waardoor dit is ontstaan. Alleen, welke toets?

  Het probleem is als volgt:

  Bijvoorbeeld: als er een verkeerd woord staat: lpen dat lopen moet worden, dan werkt de cursor niet, het verticale streepje blijft stilstaan tussen de l en de p.

  Wat altijd wél lukt is bijvoorbeeld: ‘loopt’ moet worden: ‘loop’. Als ik met de cursor naar LINKS werk – ik haal dus de t weg met backspace – dan lukt dat goed. Ik heb de indruk dat het fout gaat zodra ik naar RECHTS werk.

  Ook als ik een letter moet vervangen, bijvoorbeeld: er staat gevangeb, en de b moet een n worden, lukt dat. Heel graag een reactie! Met vr. gr.,
  Elisabeth van der Moer

Leave a Response